Prenatale kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie is gericht op oefeningen om de zwangerschap en bevalling in goede banen te leiden. Afhankelijk van de nood bestaan prenatale oefeningen uit 3 tot 5 lessen.

Het doel van prenatale zwangerschapsbegeleiding is bijdragen tot een bewustere beleving van de zwangerschap, vertrouwen geven in de bevalling en een vlotter herstel mogelijk maken na de bevalling.

Meer info hieronder…

De lessen worden meestal gegeven na 28 weken.

Tijdens de eerste lessen wordt er aandacht besteed aan:

  • Houding en ergonomie
  • Bekkenbodemoefeningen
  • Stretching en ruimte creëren in het bovenlichaam
  • Ademhalingsoefeningen

Hiernaast wordt er ook vaak een partnerles gegeven. Hierin krijgen beide ouders uitleg over het verloop van een normale bevalling en tips om deze zo vlot mogelijk te laten verlopen?

Dit zijn oa. houdingen om weeën op te vangen, perstechnieken,…

Het doel van prenatale zwangerschapsbegeleiding is bijdragen tot een bewustere beleving van de zwangerschap, vertrouwen geven in de bevalling en een vlotter herstel mogelijk maken na de bevalling.

 

Met postnatale oefeningen wordt pas een aantal weken na de bevalling gestart: ten vroegste 6 weken na een klassieke bevalling, en 8 weken na een keizersnede.

 

Voor prenatale kiné kan je terecht bij onze collega Liese.

 

Terugbetaling

Zwangerschapsbegeleiding wordt op voorschrift van een arts terugbetaald door de mutualiteit en/of hospitalisatieverzekering.

 

Social media

Bekijk ook zeker onze instagram en facebookpagina voor oefeningen en informatie over zwangerschap en de postnatale periode. (insta: Kine.Liese.Bruggen)

Hier worden geregeld nieuwe filmpjes op gedeeld.

Samenwerking

Tijdens en na je zwangerschap gaan kinesitherapie en vroedkunde hand in hand.

Daarom werk ik samen met 2 top- vroedvrouwen in hun vak; Mvr. Ooievaar.

Onze lessen zijn op elkaar afgestemd zodat we je geen info dubbel moeten geven en we altijd samen met elkaar kunnen overleggen.

Meer informatie over hun werking kan je terugvinden op hun website:

http://www.mevrouwooievaar.be